Tänään käytiin epiksissä ja hyvillä mielin. Kisat oli tosi hyvin järjestetty ja koiria oli just sopiva määrä, ei liian paljon eikä liian vähän. Muutenkin tunnelma oli mukava. Kisat olivat Muhoksen kasvihuonehallissa ja järjestäjänä toimi oulujokilaakson kennelkerho. Osallistuimme möllirataan ja 1.luokan rataan, ja molemmilla kerroilla rataantutustumisessa Jasu oli ainut joka ulisi radan reunalla, kun ei malttanut radalle pääsyä odotella. Tuomisina kotiin saimme 1.luokasta hylyn ja mölliradalta paras tuloksemme 10 ja 1.sija ja hieno pysti.

Mölliradan virheet oli taas osaamattoman ohjaajan vikoja. Eka vitonen rapsahti riman pudotuksesta, kun ohjasin Jasun tosi pienestä kulmasta hyppäämään ja sitten toinen vitonen tuli putkesta, johon Jasu kyllä meni, mutta kääntyi puolessa välissä takasin, koska minä huusin pikkusen väärässä kohtaa "tässä". Aika oli tosi hyvä: 25s, joka oli sama kuin nopeimmalla maxi-koiralla. Jasun vauhtia kehuttiinkin radan reunalla.

1.luokan rata oli aivan täys katastrofi, kun Jasu vähän vauhkoontui ja näytti taas sitä omaa jääräpäisyyttään. Kaksi ekaa estettä meni hyvin, mutta ennen keppejä karkasi sitte puomille ja kun rataa jatkettiin niin virheitä vain kertyi. Jasu jäi mm. haistelemaan maata, kieltäytyi keinulta, hyppäsi a-esteen kontaktin yli, ja meni lopun radan oikein ihan vahingossa, kun minä laahustan 10 metrin päässä enkä enää edes yritä huutaa ohjeita. Sillon kun Jasu noin itsepäiselle tuulelle sattuu niin on enää turha yrittää yhtään mitään. Ei sitä radan jälkeen voinut muuta kuin nauraa ja naurattaa vieläkin.

Näistä kisoista saimme taas hyvin kokemusta ja Jasu ei ollut aikeissakaan karata radalta. Tulokset sen kun paranee...hitaasti mutta varmasti. Jospa toukokuussa sitte oltais valmiita virallisiin.

1857130.jpg

kuva kesältä '08