Tänä aamuna pompattiin Jasun kanssa poikkeuksellisesti (aamuvirkkuja kun emme satu olemaan) jo 8 aikaan ylös ja lenkille. Olen halunnut käydä nyt kesälomalla useamminkin Vihiluodon Torpan rannassa kävelemässä Jasun kanssa, mutta eipä ole tullut käytyä. Tänään sitten kokosin itseni ja vaivalloisesti nousin aikaisin ja ei kun rannalle lenkkeilemään ja kuvia ottamaan (en oo vielä kuvia siirtäny koneelle)

Agilityä olemme harjoitelleet ainakin kerran viikossa nyt kun emme ole päässeet shelttien agivuorollekkaan. Tänään pääsimme sinne pitkästä aikaa ja Jasu yllätti minut ihan kunnolla ja tällä kertaa jopa positiivisesti! Koiria oli tänään vain neljä Jasun lisäksi: Ama, Iines, Milli, sekä Nano. Eli saatiinkin harjoitella ihan kunnolla. Lopulta koirat kuitenkin alkoivat silminnähden väsymään, joten ei radalla vierähtänyt kuin vähän reilu tunti. Ensimmäinen rata oli huomattavasti helpompi kuin toinen ja Jasu meni sen oikeastaan jo ensimmäisellä yrittämällä oikein, paitsi kepit jätimme tarkoituksella välistä. Toinen rata oli hieman vaikeampi, kun hyppyesteet oli asetettu niin, että ensimmäisen hypyn jälkeen tuli täyskäännös ja piti hypätä seuraava este hieman vinosti ja sitten piti vielä kiertää seuraavan hypyn takaa...Kukaan ei varmaan ymmärrä näitä mun sepostuksia, mutta ei niitä tarvikkaan ymmärtää :D Sitten toinen rata päättyi A-esteeseen, jonka alla oli putki...Epäilin aluksi, että Jasu lähtee uudestaan A:lle, mutta ihme ja kumma...Jasu tajusi mennä sinne putkeen!

Ja mikä ihaninta: Jasu ei karannut kertaakaan radalta, vaan pysyi lähelläni. Jasullahan tuli se karkailu tavaksi silloin aikaisemmin, mutta onnistuin kitkemään sen karkailun pois (toistaiseksi). Minun ja Jasun kontakti ja yhteistyökyky on edennyt tosi rysäyksellä. En tiedä, mistä tämä karkailu loppujen lopuksi johtui, mutta tänään tein alkuverryttelyt ym. vähän eritavalla kuin ennen. Kävimme lämmittelylenkin Jasun kanssa kahdestaan ja pidin ennen radalle menoa Jasua kiinni, jottei pääse narttujen perään innostumaan liikaa. Jasu pysyy myös paljon paremmin paikalla maassa kuin istuallaan. Tämä oli varmasti paras agilityharjoituskertamme ikinä...Viimeinkin pitkän uurastuksen jälkeen jotain positiivistä :)