Palasimme eilen iltapäivällä Etelä-Suomen reissultamme, jonne lähdimme viime viikon lauantaina. Matkustimme ensiksi 7 tunnin matkan Kotkaan, jossa olimme lauantaista tiistai-aamuun. Kotkassa Jasu pääsi tapaamaan Elmo ja Kassu collieita. Aluksi vähän epäilin, että mitä siitä tulee kun kaikki on vieläpäs uroksia ja Elmo ja Kassu kaksi kertaa Jasua isompia, mutta kaikki sujui hyvin. Jasu leikki hyvin etenkin Elmon kanssa ja pari kertaa Kassukin innostui jahtaamaan Jasua. Välillä isommat pojat käyttivät tassua leikkiessään ja Jasu ei siitä oikein pitänyt, vaan lopulta alkoi näykkimään, näyttämään hampaita ja urisemaan oudosti, mitä en ole ennen nähnytkään Jasun tekevän. Lisäksi pääsimme vierailulle Pihlajapirtin kenneliin ja Jasu pääsi leikkimään sukulaisensa Hilman kanssa ja kuten yleensä, Jasu roikkui Hilman peräpäässä kiinni.

Kotkasta lähdimme ajelemaan kohti Espoota ja Isoa Omenaa (ostoskeskus). Jasukin pääsi katselemaan jotain aivan uutta, mutta ei kuitenkaan jäänyt sisälle pitkäksi aikaa , kun äiti ja iskä vuorottelivat Jasun ulkoilutuksessa ostoskeskuksen lähistöllä. Minä taas ravasin ympäri rakennusta ja kävin kaikki kaupat vähintään kahteen kertaan läpi...Lopulta lähdettiin ostoskeskuksesta ulos parkkihallia kohti Jasu kainalossa ja olisittepa nähneet ihmisten ilmeet!

Espoosta lähdimme keskiviikkona aamupäivällä kohti kotia. Pysähdyimme jollain isolla ABC:llä ja sieltähän löytyi Musti&Mirri, josta ostin koulutukseen naksuttimen. Pitää nyt kokeilla, miten Jasu alkaa ymmärtää, että se tarkoittaa palkkiota, eikä vaan ihmeellistä ääntä...Pysähdyimme toisen kerran mämmensalmella ja siellä tuli sitten lapsia (aika pieniä) kysymään minulta, että saako sitä koiraa silittää ja tekeekö se mitään...Muistan itse kysyneeni samaa muutama vuosi sitten kun ohi kulki koiria omistajineen. Ennen kuin Jasu tuli meille, niin pelkäsin monia koiria, kun ne alkoivat tulla kohti. Naapurin beagle oli kerran tulossa nuuskimaan ja minä peruutan ja peruutan ja sitten lennän suoraa päätä pusikkoon...Olen silti aina pitänyt eläimistä ja etenkin koirista ja nyt se pelko on kokonaan lähtenyt :)

Nyt jää sitten matkustelu, mutta vain vähäksi aikaa...